Lilleman har redan gått och blivit 10 månader. Stora killen nu. Galet så mycket man kan älska någon. Du är helt fantastisk! Vilken tur jag och din pappa har haft, som fick dig.
 
 
Idag var våra grannar och hälsade på oss. Eller rättare sagt våra gamla grannar, för de flyttade för två månader sedan. Innan bodde de precis över oss och deras dotter är en månad yngre än Leo. Helt perfekt! Jag hade gärna bytt tillbaka dem om jag hade fått välja. Istället så har vi fått en pianospelande granne. Varje dag ska det spelas, mellan 18-19.30, samma låtar dessutom. Jag kanske får gå och köpa en bok med sånger åt honom, så han åtminstone kan variera sig. 
 
 
Idag fick vi finbesök från Borås i form av Anna som jag lärde känna när jag bodde i USA och hennes treåriga son. Vi bestämde oss för att testa kaninparken på Liseberg. 
 
Det var ett riktigt grymt barnområde! Synd bara att Leo inte kan uppskatta sånt än. Han orkade i två timmar men sedan gnällde han bara. Jag längtar tills han blir lite större så jag kan få åka karuseller. Har lite dåligt samvete för att jag lämnade mina gäster på Liseberg men jag antar att det finns sämre ställen man kan bli lämnad på.
 
 
 
   
 
 
 
Hela familjen tog sig in till stan idag. Det var vårfest eller något sådant för det var massor av ballonger uppsatta i innerstan och vid korsvägen spelade de musik. 
 
Vi besökte DiGulos event. Jag hade medvetet hållt Leo vaken, för att jag ville att han skulle få träffa Spiderman och Batman. Väl på plats tog jag upp Leo ur vagnen och lät honom hälsa på superhjältarna. Leo rörde inte en min. Sedan slog det mig.. Han förstod inte att detta vara speciella gubbar, utan han tror helt enkelt att vi vuxna människor ser ut så ibland. Klädda i en taight dräkt och med en mask som täcker ansiktet. Snyggt. 
 
Jag var inne och kikade i affären. Jättefina kläder har de fått in. Men eftersom att jag har en hel "växa-låda" här hemma som jag inte har börjat använda än, så fick jag snällt motstå att köpa med mig något. Jag ville verkligen ha ett par leopardfärgade jeans till lilleman men Robin blev rädd att dessa söta byxor skulle få Leo att vilja bosätta sig i San Francisco i framtiden så de fick stanna i affären (tills jag går och handlar utan pappan). En söt mössa fick jag med mig i allafall. 
 
Vi åt en korv och drack öl innan vi gick förbi babyproffsen och köpte en sittdyna till vagnen, som jag vill ha när jag väljer att ta bort åkpåsen. 
 
Nu ligger båda killarna här brevid mig och sover. Sen när de har vaknat så ska vi ut till Torslanda och grilla. 
 
Trevlig helg på er! 
 
 
 
 
 
Igår testade jag något riktigt äckligt. Hade köpt med mig ben & jerrys och en skvallertidning hem. Tänkte ta ut svängarna lite och prova en ny smak. Applepie. Fy, den var verkligen inte god. Vilken är er favorit? 
 
 
Min favorit är annars peanut butter cup. Den är faktiskt bättre än sex. Så god är den.
 
Jag har fått min goa kille tillbaka. Han vaknade feberfri och full av energi. Härligt att mötas av ett leende och strålande ögon. Det enda som är bra med att han är sjuk, är att han blir så himla mysig. Han kan somna i min famn och sitta still i mitt knä i flera timmar. Det skulle han aldrig få för sig att göra annars. Livet är för intressant för att sitta still hos mamma.
 
Vi har hunnit med en sväng till Närhälsan, för hälsokoll (inget fel på honom, jag är bara en hispig förstagångsmamma) och en långpromenad. Känns som jag har fått mitt liv tillbaka. Låter kanske lite överdrivet med tanke på att jag bara har varit hemma i tre dagar men det känns verkligen så. 
 
Idag tänkte jag ta det lite lugnt. Passa på att städa och ta en långpromenad till. Sedan ikväll ska jag ut och busa på stan. En mamma på vift! 
 
Jag lekte frisör med Leo som försökskanin igår. Om ni är imponerade av resultatet så bjuder jag på gratis klippning hemma hos mig.
 
Den första augusti ska Leo bli storebror till en liten flicka. Min lilla kille som storebror, galet. 
 
Så himla kul att få en av varje! Längtar något otroligt efter att få träffa vår nya familjemedlem, men just nu har hon det bäst där hon är.
 
Lilleman är fortfarande dålig. Är det tredagars febern så har jag en frisk kille jämte mig när jag vaknar imån. Håller tummarna och hoppas. 
 
Morfar kommer hit om någon timme för att passa liten ett tag. Jag ska iväg till barnmorskemottagningen för att se om lillasyster verkligen är en lillasyster. Kanske är det en lillebror där inne. Bebisen var nämligen inte så samarbetsvillig under RUL och jag tänker inte vänta till förlossningen för att få se vad det är som har gömt sig där inne. 
 
Längtar även efter frisk luft, efter att ha legat inne i över två dygn! 
 
Idag har jag och lilleman varit hemma hela dagen igen. Febern ligger stadigt över 39 grader så det kändes lämpligt att hålla oss hemma. Han är inte sjuk förövrigt och jag ser inga nya tänder. Det kanske är 3 dagars febern som härjar. Våra fina grannar som flyttat till Marstrand skulle egentligen kommit och hälsat på oss idag men de får komma nästa vecka istället. 
 
Nu håller jag tummarna att han mår bra till helgen. Ett tips till alla småbarnsföräldrar är ett event som stans bästa klädbutik har i helgen. DiGulo (vid Naturkompaniet) har pappahäng vilket innebär gratis öl till alla pappor och mammor. De säljer även korv och har ansiktsmålning. 10-16. 
Robin ville till och med följa med (undrar om det är barnkläderna eller ölen som lockar). Konceptet är helt perfekt. Robin dricker öl och jag kan gå och strosa i affären.
 
Hoppas vi ses!
 
Min sjuka lilla going!
 
Jag har bakat två dagar i rad. Känns nästan onödigt att nämna hur nöjd pappan i familjen är. Vanligtvis är det grannen som bakar. I början såg Robin alltid otroligt besviken ut när han kom hem från jobbet och insåg att de härliga dofterna inte kom från vår lägenhet. Jag tror att han hade gett upp hoppet. Men igår överraskade jag honom med vanilj- och kanelbullar och idag var det chokladmuffins som stod på menyn.
 
 
Ligger och vilar brevid en febrig kille som sover och gnyr lite i sömnen. Hoppas att det är nya tänder som har startat febern, så han slipper bli sjuk. Massa roliga saker inplanerade i veckan. 
 
Ligger och kollar på bilder som får mig att längta ut ännu mer. Är för rastlös för att bara ligga inne. 
 
 
 
Planen var att söndagen skulle vara lugn och att vi skulle göra så lite som möjligt. Lilleman vaknade 03.30. Han somnade om, men jag var givetvis vaken. Bra start. 
 
Det slutade med att vi bestämmde oss för att fixa ordning på utsidan. Robin gjorde klart uteplatsen (ska bara olja in trädäcket) medan jag tvättade fönsterna. Mitt i allt tog energin slut, så jag tog med mig Leo och gick och la mig. Hann inte sova särskilt länge, innan svärföräldrarna dyker upp på spontanbesök. Självklart ser det ut som ett krig i hela lägenheten också. Vet inte varför det alltid ser stökigare ut när man egentligen håller på att göra iordning. I vilket fall blev det inte mycket till sömn.
 
Jag och Robin har aldrig varit så populära som vi är nu hos våra föräldrar. De brukade aldrig komma på spontanbesök innan. Undrar om det kan bero på den lilla killen som kryper runt här hemma? Leo fick en fantastisk söndag. Först massa bus med farmor och farfar och sen ännu mera bus med mormor. Han somnade gott sen kan jag lova. Han är så älskad min lille plutt. Världens bästa mor- och farföräldrar har han också.
 
 
 
 
 
Idag ska jag och lilleman gå och se så lillasyster har det bra inne i magen. Alltid lika kul.
Hur fina är inte mina killar? Jag smälter lite i allafall.
Dessa bilder tog jag igår när vi var och åt frukost. Första frukosten utomhus i år. Det var riktigt varmt i solen.
 
 
Igår var jag bjuden till Hannas babyshower som de hade hemma hos hennes föräldrar i Torslanda. Det var säkert 5 år sedan jag träffade henne och över 10 år sedan vi umgicks. Fast när jag kom innanför dörren så kändes det mer som om jag träffade henne för bara någon vecka sedan. Det är fantastiskt att vissa gamla vänner har den effekten på en. De får det att kännas som om ingen tid har passerats, utan man fortsätter direkt där man slutade sist. Nostalgi var det i allafall. Detta huset var som mitt andra hem under min uppväxt. 
 
Babyshowern var lyckad. Kul att träffa en massa gamla vänner. Hanna strålade och jag är säker på att hon kommer bli en fantastisk mamma. Det var en lyckad fest även för Leo, då han ofrivilligt (från min sida) fick smaka på godis för första gången. Vi hade nämligen godisnappar runt halsen, sådana små gelénappar som satt fast i ett snöre. Leo satt och lekte med snöret och sedan blir han helt tyst. Ögonen spärrades upp och han såg helt besatt ut. Godismonstret hade fått tag i honom. Jag tog snabbt ut godisnappen ur munnen på honom och han blev helt galen. Undrar vad det är i godis egentligen? Han hade inte blivit arg om jag hade tagit ut en bit tomat ur munnen på honom. Leos godisdebut blev 2,5 år tidigare än jag hade tänkt men nu är det stopp. Jag får bli smartare helt enkelt. 1-0 till Leo.
 
Hanna har börjat med presentöppningen.
 
Leo myser med Moa. Hannas lillasyster som inte är så liten längre. 
 
Den obligatoriska blöjtårtan ala Cissi och Sandra.
 
Lekdags.
 
Mitt bidrag. Jag är en rätt fantastisk designer om jag får säga det själv. Blir nog till att kontakta HM på måndag. Nu vet jag vad jag ska göra efter föräldraledigheten. Dags att byta jobb.
 
Fina Hällsvik!
 
Jag och en trött kille efter en dag full av festligheter.
Igår tänkte jag och Nathalie gå en långpromenad inne i stan men vi ångrade oss då vi insåg hur kallt det var ute. Istället blev det lunch på Expresso house på avenyn. Nästan lika nyttigt och dessutom mycket mysigare. Leo och Lea satt och pratade bebisspråk med varandra. När den ena pratade så var den andra tyst. Väluppfostrade ungar. Antagligen så var de andra gästerna inte lika roade men jag orkade inte bry mig. Bebisar måste också få prata av sig och skvallra om vad deras mammor har utsatt dem för under veckan som gått. 
 
Efteråt så gick vi och kollade i affärer. Köpte mitt första par "mammatights". Jag har ju gett upp mammabyxor efter mitt psykbryt på frölundatorg sist, då jag stod och grät för att jag inte såg riktigt klok ut. Leo fick även några mjukisbyxor som han kan ha när han kryper runt här hemma. 
 
Sedan passade jag på att gå förbi pappa påvägen hem så jag kunde vila medan Leo fick leka av sig lite. 
 
Idag blir det babyshower och fransfix, härlig lördag!
 
 
 
 
 
Det finns en del personer som drömmer om att bli en bullmamma. En sådan mamma som alltid har med sig fika överallt. Det är inte min dröm. Maria Montazami sa i Hollywoodfruar, att ha massor av olika paket med flingor var hennes symbol för en lycklig familj. 
 
För mig är det filtar som gäller. En riktig mamma har enligt mig alltid en filt på lager. En kompis till mig hade hela vagnen full med filtar förra våren och det tyckte jag såg så mysigt ut. Tillslut blev jag inspirerad av en annan vän som hade otroligt fina filtar. Jag beställde hem likadana. Nu är jag en riktig filt-mamma. Alla som fryser är välkomna hem till oss!
 
 
 
 
 
 
klippan,
Hela eftermiddagen spenderades i Slottsskogen med Malin och Mini. Mini är min lillasyster, så nu slipper ni fundera mer på vem denna mystiska människa är. Det var riktigt härligt i solen och det var skönt att bara strosa runt utan några planer. Vi hann även med ett glasstopp, första glassen utomhus i år!
 
Malin tog täten i Slottsskogen och tillslut hamnade vi hos djuren. Slottsskogen har alltså massa olika djur! Jag har totalt missat detta. Jag trodde Slottsskogen bestod utav sälar, pingviner, barnens zoo, plikta och gräsmattor. När kompisar har pratat om älgar så har jag alltid tagit förgivet att de syftar på älgar som bor i skogen och om man har tur kan man råka få syn på en. Nu undrar jag lite vad de tänkte, när jag har tjatat på dem om att jag vill gå upp och kolla på alla djuren och sedan tagit med dem till barnets zoo?! Att ingen har kommenterat detta innan, tycker jag är lite märkligt.
 
 
 
Här bodde djuren.
 
 
djur, slottsskogen,
Visst är det härlig väder ute nu! Som svensk är man inte kräsen, är det över 5 grader ute så är det helt okej att sätta på sig vårjackan. Dagen har inte inneburit några större äventyr, utan eftermiddagen spenderades ute på lekplatsen och sedan blev det en härlig promenad när pappan hade kommit hem från jobbet.
 
 
 
Idag var första dagen på länge där jag vaknade med energi i kroppen. Det passade jag självklart på att utnyttja. Jag hunnit att checka av massa från min "att göra lista". Det känns så bra när man har hunnit att kryssa av det mesta från veckans lista, på en måndag dessutom.
 
Det blev bland annat en sväng in till stan för att hämta ut ett dokument från notarius publicus som jag senare även fick skickat iväg till Usa. Vi har varit på närhälsan för att kolla upp ett födelsemärke (min familj kan vara lugn, det var helt ofarligt). Tagit tag i massa post, kontaktat företag och svarat på massa mejl. Storhandlat och nu ska jag ta tag i min deklaration. Jag förtjänar minst en klapp på axeln för dagens insats men tänkte se om jag kan fjäska till mig en massage av pappan istället.
 
Dagens bästa: Leo blev antagen till småbarnssimmet på Hagabadet, yay!
Dagens sämsta: Leo gjorde någon typ av cirkuskonst på köksgolvet som resulterade i en ordentlig fläskläpp.
 
 
 
 
Bilderna är från min bästa väns bröllop i November. Leo utan fläskläpp och superstilig!
Jag har gått och funderat i tre år om jag har blivit allergisk mot pollen i vuxen ålder. De senaste somrarna har jag känt mig hängig och förkyld. Jag har aldrig tagit tag i det och faktiskt gått och gjort ett pricktest på närhälsan, som det så fint heter idag. Förra månaden var jag tvungen att boka in en tid ändå och passade då på att fråga om det här med pollen. Jag tänke att jag kunde passa på att göra pricktestet medan jag ändå var tvungen att komma dit.
 
Idag gör man tydligen inte så, utan hon rekommenderade mig att börja äta pollenmedicin. Eftersom att det är receptfritt var det bara att äta och hoppas på att det fungerade. Det kändes jättekonstigt. Jag har valt att inte äta pollenmedicin de senaste tre åren för att jag inte vill äta något som jag eventuellt inte behöver. Samma sak med all typ av medicin.
 
Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Antingen får jag börja knapra tabletter som jag eventuellt inte behöver eller så får jag eventuellt vara förkyld en sommar till. Inget alternativ känns helt rätt. Vad hände med pricktestet?
 
 
allergi, medicin, pollen,
Jag är väldigt nyfiken på när barn lär sig att äta hyfsat bra själva? Jag är inte kräsen, hyfsat duger fint. Som jag nämnt innan så har jag en riktig "kan själv" kille här hemma. Han tycker inte det är kul att bli matad utan han vill gärna hjälpa till och helst vill han äta helt själv. Sked tycker han är onödigt, det är händerna som gäller. Funkar perfekt när det är smörgås som serveras, mindre bra idag när det var spagetti och köttfärssås på menyn. Han räknas inte in i gruppen "hyfsat bra ätare" än.
 
Något som är säkert är att jag aldrig har städat köket så ofta som nu i allafall. 
 
Tänkte först lägga upp en bild på honom från lunchen men kom på att han säkert vill dejta om några år, så det fick bli en bild från hans plats vid matbordet istället.
 
Kom precis hem från en dejt i Slottskogen med Tina och hennes två goa barn. Vi möttes upp vid plikta men det var för mycket människor där. Det var folk överallt. Leo låg snällt och sov i vagnen till en början medan Charlie sprang runt som en tok. Han är 3,5 år och helt vild. Inget skrämmer pojken. Det var bara den stora rutschkanan som gällde och fast det var en rätt lång kö, så kom han ner på mindre än två minuter. Tydligen så var han inte så sugen på att vänta snällt i kön. Charlie ska allt få träna upp Leo innan han börjar dagis. Min lilla pojke är inte så himla tuff av sig nämligen, han gråter bara han tycker att någon pratar för högt. Om inte Charlie tränar honom så kommer Leo inte få det lätt på dagis. 
 
Vi gick och fikade och Leo fick testa på att leka i sandlådan. Det gillade han, speciellt när jag tittade bort och han fick möjlighet att smaka på sand. Mums tyckte Leo (han måste ha de konstigaste smaklökarna). Tina gav mig även en kurs i hur man bäst utnyttjar en barnvagn. Fick lärt mig hur man byter blöja i vagnen och hur man tar sig upp för massor av trappor utan att riskera livet på den lilla i. Bra saker att veta. Jag börjar på kläm på det här med att vara mamma nu. 
 
Charlie bjöd även ankorna på mat medan Leo och "stora" Leo snällt satt och kolla på. Sedan var det dags för oss att åka hem.
 
 
När man ser lillemans skokollektion skulle man kunna tro att han redan skapat en förkärlek till skor. Det hade inte varit jättekonstig med tanke på hur många par skor jag själv äger. Min skokollektion beror iofs på att jag har varit gravid de senaste två åren och fötterna är det enda som inte växer på mig. 
 
Lilleman har så många skor för att hans släkt och våra vänner tydligen också tycker om att köpa skor. Nu när det snart är dags att ta bort åkpåsen, var jag och mätte hans fötter. Tror ni inte att lilleman har växt ur ALLA fina skor som han fått. Bara ett par converce kvar i garderoben. Känner mig rätt elak fast det inte är mitt fel. Som plåster på såren så kommer ju lillasyster också. Förhoppningsvis får ni se skorna på henne istället. 
 
Jag passade på att handla mitt första par skor till lilleman så att han har två par skor. Det blev ett par kavatskor. Så otroligt söta, det bara skriker "första par skor" över dem. 
 
Vi ÄR tacksamma för alla fina presenter, bara så ni vet!
 
Mammas tillskott i garderoben. Första kavatskorna. 
Har haft en helt underbar dag på Hagabadet med pappan i huset. Det var jättehärligt att bara komma iväg och få några timmar för oss själva. Vi fick fyllt på "kärleksbarometern" ordentligt. 
 
När vi kom hem så verkade Leo inte ha saknat oss något speciellt heller så morfar, "bonusmormor" och vovven måste ha gjort ett bra jobb. 
 
Hagabadet var förövrigt jättemysigt. Brunchen var sådär men atmosfären var trevlig. Jag fick mersmak av stället, så nu har jag precis anmält Leo till simning på torsdagar. Hoppas han får plats i gruppen. 
 
 
Notarius publicus är ett ställe man går till, när någon måste bevittna att man signerar ett papper. Jag var tvungen att gå dit idag för att få min signatur bevittnad på ett papper som ska till Usa. Usa är enligt mig ett väldigt byråkratiskt och stelt land att ha och göra med. Tacka gud att deras kundservice är den bästa jag någonsin stött på annars hade jag blivit galen för längesedan.
 
Idag var jag iaf på NP vid NK. Jag signerade pappret och hon fick mitt körkort. Hon kollade på signaturen och sa; Det är inte likt denna signaturen på körkortet. Jag trodde hon skojade till en början men det gjorde hon visst inte. Jag fick skriva min signatur på ett annat papper tre gånger. Hon var fortfarande inte nöjd. Tillslut frågade jag om jag möjligtvis kunde få mitt körkort tillbaka så jag kunde kopiera min signatur. Hon gav mig en konstig blick som var svårtolkad men hon visade mig mitt körkort i allafall. Jag fick signera en gång till. Hon muttrade att det fortfarande inte var likt men godkände det. 2 minuter senare och 300kr fattigare, stod jag i hissen påväg ut. Det är nog dags att byta yrke. 
 
Då lunchen skulle ätas helt själv utan min inblandning, så innebar det även sanering av kök och ett bad. Men Leo var stolt och lycklig så det kändes värt det. Dessutom så är han så go när han är nybadad.
 
 
Här var han inte gammal
 
En nybadad kille
Lilleman älskar bollar. Här hemma har han två bollar som han jagar runt i lägenheten. Det ser nästan ut som om han dribblar mellan händerna när han kryper iväg med bollen. Han har bättre bollkänsla än sin mamma och han är bara 9 månader gammal. Jag har fått mig en alldeles egen Zlatan. Min Zlatan är dessutom mycket finare än orginalet.
 
 
 
Det var längesedan jag och Robin var barnfria. Det händer inte ofta. Har aldrig känt att jag behöver barnvakt bara för att gå ut och dejta min man. Men trots det, så tror jag att det är viktigt att man tar sig tid och bara är ett "par" och inte bara föräldrar. Så här är min insats älskling (jag vet att Robin vill att vi gör saker ensamma oftare än vad vi gör).
 
På lördag har vi en heldag på hagabadet med brunch, bad och relax. Givetvis utan lilleman.
Idag blev det en sväng till babyrytmiken. Leo hade svårt att sitta still hos sin mamma. Han var mer intresserad att krypa iväg och klämma lite på de andra barnen och smaka på deras leksaker. Nu har han verkligen insett vilka möjligheter som finns, när man kan springa krypa ifrån sin mamma. 
 
Efter babyrytmiken tog vi en promenad så att han kunde få hälsa på sin bästa kompis morfar och få jaga vovven lite. 
 
Nu ska vi förbereda middagen. 
 
Mammas mat är bäst!
 
 
 

Idag har jag känt mig otroligt hängig. Hoppas verkligen inte jag håller på att bli sjuk. Det rimmar inte alls bra med bebis. Leo försöker ställa sig upp nu och utforskar varenda hörn.

Nu har i allafall pappan kommit hem och tagit över spakarna medan jag har krypit ner i sängen.

Något häftigt som har hänt idag, är att vi kan se lillasyster sparka genom att bara kolla på magen. Hon börjar bli stor och stark.

Kvällen har spenderats sjungandes och dansandes. Barnmusik har spelats på hög volym och jag har sjungit ännu högre. Det är bra att jag en så tacksam publik. Robin bryr sig inte och Leo älskar det. Desto mer jag skakar på rumpan desto mer skrattar han. Undrar ibland vad grannarna tänker när de går förbi här utanför.
 
 
Jag och Leo åkte för att hälsa hans gudmor. Det var alldeles för länge sedan sist, men hon har legat sjuk i en vecka. Vi satt ute och myste i solen och Leo smakade på jord för första gången. Mums tyckte Leo. Äckligt tyckte mamma. 
Renée har valt att matcha min graviditet denna gången så Leo kommer få en ny kompis i oktober. Så himla skoj! Det betyder att de kommer bli mycket mera häng denna vintern än förra. Kul att vara föräldraledig samtidigt. 
 
Jag har letat som en tok på stan efter en stoppring så jag kan använda min fina förlovningsring som jag fick på annandagen i julas. Jag har inte hittat någon ring som passar fast jag varit inne i varenda smyckesbutik i stan. Tänk om jag visste då att det bara var att åka hem till Renée och leta bland hennes ringar.
 
 
 
 
Lilleman har lärt sig att vinka. Han fick kläm på det igår kväll. Nu tycker han det är jätteroligt. Han hoppar liksom samtidigt och ser väldigt exalterad ut. Leo rockar både enhandsvinkning och tvåhandsvinkning. Nu vinkar han till allt, alldeles nyss var det till busken utanför. Jag tror han sa god morgon. 
 
Har ni tänkt på hur lustig man ser ut när man vinkar? Det är inte konstigt att man blir glad när någon vinkar åt en. Jag personligen ser ut som en flaxande pingvin.
 
God morgon på er!
 
Robin har tagit över soffan och kollar på UFC-galan. För er som inte vet vad det är så är det när halvnakna män slår varandra helt fördärvade. Jag förstår mig inte på den typen av sport. Jag mår dåligt när jag hur ont det gör. Påminner mig typ om stackars kamphundar. Robin tycker istället att det är fascinerande. 
 
Som plåser på såren för att jag blivit utslängd från vardagsrummet så var han och hyrde en jättetjejig romantiskfilm åt mig förut. Halva hann jag se innan galan började och nu ska jag ta med mig datan och krypa ner i sängen och se resten. Rätt mysigt faktiskt. Känner mig som en gift kvinna. 
 
Igår ringde de från Storken och sa att vår vagn hade kommit. Äntligen! Vi har iofs kört runt med en likadan (vi fick låna deras visningsexemplar för att vår leverans blev väldigt försenad). Men det är något speciellt att köra sin egna vagn för första gången. Jag har aldrig köpt en ny bil men antar att känslan är liknande. Något som blev väldigt verkligt när vi gick ut från affären med en extra sittdel var att vi ska få en till bebis. Helt tokigt och känns väldigt overkligt. Leo, min lilla bebis, ska bli storebror. Vet faktiskt inte om jag och Robin är väldigt smarta eller helt galna. 
 
bugaboo,
Tröttnade på att vara mörkhårig och gjorde det man absolut inte får göra. Jag börja bleka det själv hemma. Efter någon timmes panik och ångest vågar jag äntligen visa upp resultatet. Vet inte vilken färg det blev, men det är definitivt inte svart längre. 
 
Läste ett blogginlägg som spiderchick hade skrivit om familjeregler som inte gäller henne själv. Jag tänkte efter och kom på att jag själv har bestämt flera regler här hemma som jag inte alls lyckas hålla. 
 
  • Man får inte äta godis innan middagen. (Jag har ätit från fredagsgodiset sedan klockan 13.30. Det innebär att jag verkligen bryter min egna regel eftersom att jag inte ens har påbörjat middagen än. Som tur var så handlade jag godiset förut, så Robin vet inte hur mycket godis jag har ätit).
  • Man får inte springa in med smutsiga skor! (Jag skäller på Robin flera gånger i veckan men kom på att jag lyckas springa in med skorna flera gånger om dagen. Jag hittar aldrig mina nycklar, solglasögon och visakort innan jag ska iväg och hinner alltid springa flera varv i lägenheten innan jag hittar det.
  • Man får inte slänga kläder på golvet. Trots detta så har jag klädhögar i varje rum.
  • Man måste skölja av disken innan man stoppar in den i diskmaskinen. (Jag skyller på tankspriddhet här).
 
Tänk vad lätt det är att göra regler. Jag är grym på det. Finns säkert massor med fler regler som jag inte kommer på nu. Nöjd Robin kommer vara nu iallafall när jag väljer att erkänna detta. 
 
Vad har ni för regler hemma som gäller alla utan er själva?
 
Idag har jag varit riktigt flitig hemma. Städat, plockat undan påsksaker, handlat saker till middagen. Just nu håller jag på att tvätta. Hatar att jag inte har tvättmaskin hemma utan måste gå till tvättstugan. Som tur var är det bara en trappa ner. Lilleman sover och jag längtar mest efter en dusch och att Robin ska komma hem. Den här helgen vill jag bara lata mig och umgås. 
 
 
 
Robin spenderade kvällen med att ordna så att jag kunde börja använda min nya telefon. Det visade sig vara lättare sagt än gjort men han löste det rätt snabbt. Jag tröttnade efter 5 minuter och gick och la mig. Jag tål verkligen inte teknikprylar när de stular eller jag har väll inte så mycket intresse av teknikprylar alls, förutom att jag vill ha en bra dator, kamera och mobil. 
 
En av fördelarna med att ha en sambo. Han fixar sånt. Bra det, annars hade den legat nerpackad i en månad eller så. Ska dricka upp morgonkaffet och leta efter nytt mobilskal på nätet. Var inne på raglady för någon dag sedan och kollade på deras marc jacobskal men hittade inget skoj. Sånna här saker är jag bra på. Hitta fina saker på nätet. 
 
Tänkte faktiskt även ta och storstäda och tvätta så min man slipper hjälpa till med det i helgen. Det blir min "tack-för-hjälpen överraskning".
 
 
Slänger in en bild från när jag var gravid med Leo. Detta är en månad innan han bestämde sig för att komma. Bilden tog mina fina kompis Hanna som har flyttat till Canada. Hon fyller förövrigt år idag. Grattis Hanna!
Nu känns det i hela själen att våren är här. Äntligen, som jag har längtat! Folk blir genast mycket trevligare och jag älskar att stan fylls av glada människor. Det känns som att alla passar på att ta en paus och andas ut lite. 
 
Jag försöker verkligen lära mig att leva i nuet men det kommer sig inte helt naturligt för mig. Är alltid lite stressad och vill göra så mycket. Men jag tränar på det och har faktiskt blivit mycket bättre på att slappna av och bara vara sedan jag fick barn. 
 
Dagen har vi spenderat i Eriksberg tillsammans med Evve och Ellie. Sedan gick vi och hämtade Ellies storasyster från dagis och tog en promenad längs med kajen. Jag är uppvuxen vid havet och det är även där jag trivs som bäst. 
 
 
 
Jag som trodde det skulle vara lätt att byta telefon. Svårt är det väll inte men det går verkligen inte fort. Först skulle det ta 19h men valde då att strunta i bilderna. Jag har hållt på i över en timme och såg precis att det är 4h kvar. 
 
Det blir ingen ny telefon idag. 
 
 
Idag var det meningen att jag och Leo bara skulle vara hemma på förmiddagen och ta det lugnt. Tänkte passa på att städa och fixa iordning innan Emma skulle komma över på lunch. Istället kom världens bästa morfar och överraskade oss med frukost. Så himla mysigt och Leo var överlycklig. Han avgudar sin morfar och någon som jag tror han gillar ännu mer är morfars hund. Morfars hund gillar dock inte Leo lika mycket. Leo verkligen jagar runt den stackars hunden. Det är väldigt bra, resultatet är en trött bebis. 
 
Precis efter att morfar hade gått kom världens finaste Emma. Som jag har saknat henne. Det blev en långlunch och promenad med massa tjejsnack. 
 
Nu tänkte jag laga middag innan självaste pappan kommer hem. En toppendag blev det och jag slapp dessutom att städa.
 
 
När jag var och gjorde ansiktsbehandling sist så blev jag rekommenderad att börja använda en återfuktande ansiktsmask två gånger i veckan. Den jag använder är från dermalogica och den är helt otrolig. Bästa ansiktsmasken jag har prövat. Lite överpris på den men eftersom att den är väldigt dryg och verkligen fungerar så är det värt det.
 
Hela dagen spenderades i Slottsskogen med Natta och hennes barn. Det var hur mycket folk som helst på plikta. Jag blev otroligt sugen på att åka rutschkana men kunde inte riktigt med. Jag får vänta ett år och sedan kan jag skylla på att Leo vill ha mitt sällskap i rutschkanorna. Efter att Wilmer hade lekt av sig, gick vi till björngårdsvillan och fikade. Sedan gick vi och kollade på pingvinerna och sälarna. Tror att pingviner är riktigt busiga djur och att de mest glider runt och chillar hela dagarna. Efter en härlig promenad i solen åkte jag och Leo hem till morfar. Han trodde inte på att Leo kunde krypa så bra som jag sagt. Det fick han äta upp, för lilleman jagade den stackars vovven runt i vardagsrummet. Det gäller att ha koll på busungen nu.
 
 
 
Medan vissa firar in våren genom att besöka mysiga uteserveringar och dricka vin så firar jag in våren genom att byta färg på naglarna ofta. Avundsjuk? En hel del faktiskt men nästa år är det min tur efter två års väntan.
 
 
Vi åkte till Frölundatorg en sväng för att Robin behövde nya jeans. Jag tänkte passa på att köpa ett par nya gravidbyxor i nån vårig färg. Slutade med att Robin fick stå och trösta mig för att jag grät för att jag var tjock och gravidbyxor vara fula. Ett riktigt hormonellt utbrott med andra ord. Nu mår jag bra igen och ligger hemma hos farmor och farfar och väntar på middag. 
 
 
Lika snabbt som jag städar undan hamnar allt på golvet igen. Det måste vara såhär det känns att ha en hund. Leo är ingen hund men de är i samma storlek i allafall. Jag tror att en hund är enklare att träna. Leo ger mig en arg blick när jag plockar upp hans leksaker mina tidningar från golvet. Antar att det finns värre saker att fokusera på och det är bra att någon här hemma har tid att koppla av med tidningarna. De flesta är flera månader gamla och väntar fortfarande på att bli lästa.