I fredags passade jag och barnen på att besöka Alfonshuset för första gången. Natta och hennes två fina barn var också med. Vi brukar alltid få in en dejt i veckan med barnen, fast hon har börjat arbeta igen. Så skoj. 
 
Alfonshuset var en hit enligt mig. Lite bökigt att komma in eftersom att vagnarna var tvungna att stå på utsidan. När jag väl hade fått av barnen ytterkläderna och Meja satt i babybjörnen så började det roliga. Leo sprang runt och röjde som en tok och jag och Meja sprang efter. Lite litet kanske och inte jättebilligt att komma in (gratis under 2 år dock) men barnen tyckte verkligen om det. Eftersom att Leo inte uppskattade Universeum sist, så känns det bra att jag har hittat ett annat ställe där man kan leka när regnet öser ner ute. Jag funderar på om vi ska köpa oss ett årskort där. Någon annan som brukar vara där? 
 
Lunchpaus.
 
Fina Nathalie och Meja.
 
 
 
Igår hade jag en supermysig dag. Malin kom hit tidigt med Jason och jag gjorde scones till frukost. Lite senare så kom Renee och Isabel. Fullt hus alltså. Nu kanske inte fyra barn och tre vuxna låter så mycket men det hörs desto mer. De gick vid 13-tiden och då kom min pappa förbi. Det blev många timmars bus på lekplatsen. Att leka jage är det Leo gillar bäst just nu förutom att gunga. Igår blev jag även erbjuden en dagisplats på den förskolan där jag helst ville ha honom. Jippi! Efter era kommentarer sist så har jag bestämt mig för att skola in honom i januari och jag tror han kommer att älska det. Om han inte gör det så får han helt enkelt vara hemma med mig och Meja. 
 
Nu nu ska jag fixa till mig för vi ska till Alfonshuset senare med Natta och Lea.
 
Trevlig helg på er!
 
Inte så liten längre.
 
 
Mitt stora hjärta.
 
Igår fick jag hem ett brev om att Leo har blivit erbjuden en dagisplats från januari. Det blev inte det dagiset jag helst ville ha men det gör inte så mycket med tanke på att vi ändå vill flytta. Nu står jag i valet och kvalet om jag vill att han ska börja på dagis. Efter gårdagen som var fylld av trots hade det varit skönt men idag har han bara varit mysig och busig. I januari kommer han vara 1,5 år. Undrar om han skulle uppskatta 15h på dagis eller avsky det. Jag skulle ju kunna ha honom hemma i ett år till. Enda fördelen med att ha honom på dagis är att jag och Meja skulle få mer egentid och kunna börja på tex. babyrytmik eller liknande. Någon som vet vad det bästa är här? Tankarna snurrar.
 
 
 
 
Just nu är båda barnen inne i en period där de inte kommer till ro lika lätt. Meja har svårt att komma till ro på kvällen, dock så sover hon fortfarande hela nätter. Jag minns att Leo också hade en sådan period när han var runt fyra månader. Leo har under de senaste nätterna vaknat flera gånger och inte gått att natta om direkt. Det enda som får en att orka är att man vet att det går över men visst är det tufft. Man blir inte smart av för lite sömn. Som tur var så har jag Robin. En riktig klippa som tar Leo de allra flesta nätter. Den bästa pappan och min stora kärlek! 
 
Liseberg i helgen! Vi var där hela två gånger.
 
 
 
 
 
Fredagsmys med kärleken.
 
Ibland så kan man ju fråga sig om Leo verkligen trivs hemma hos oss eller om han vill byta familj. Så fort dörren står på glänt så passar han på att rymma. Inte heller bryr han sig om ifall han har kläder på kroppen. Han springer en runda i svalen innan han med högljudda proteser kommer tillbaka. Tur att han inte kan få upp hissdörren. 
 
 
 
 
 
Lite shopping har jag hunnit med på det senaste. Vilken chockerande nyhet. Både lite nytt till hemmet och till barnen. Kul att kunna förnya sig lite här hemma även om jag inte kan ha det riktigt som jag vill. Leo vill nämligen pilla på allt och därför kan det inte stå saker framme. 
 
En klänning som Meja har fått av sin gudfar. Blir perfekt på julafton. 
 
Några pyjamasar. 
 
En söt overall från Malin, Ted och Jason.
 
Jag har även lyckats rensa ut en del. Fått sålt lite märkeskläder, gett bort en del till Renees lilla Isabel och även hittat en sida på Facebook där man kan skänka kläder till familjer som verkligen behöver det. Att skänka bort kläder fick bli dagens goda gärning.
 
Snart ska jag gå ut och köpa tapas och vin så jag och pappan i huset kan fredagsmysa när han kommer hem från jobbet.
 
Trevlig helg på er!
Min farmor är det finaste jag vet. När jag var yngre så älskade jag att sova över hos henne. Vi gick alltid och köpte något tyg och sedan fick jag sy ett klädersplagg. Det hann bli både kjolar och tröjor. Sedan på kvällen så brukade vi spela bingolotto. Alla mina tankar går till dig ikväll. Önskar du var hade haft möjlighet att träffa dina barnbarnsbarn. Du hade älskat dem minst lika mycket som jag älskar dig! Du är så otroligt saknad!
 
 
 
 
 
Imorse under vår morgonpromenad kom det fram en man till mig och började småprata. Efter ett tag sa han att han hade stått och kollat på oss ett tag och att han kände att han gärna ville be en bön för oss. Jag blev helt ställd men svarade "visst". Bönen innehöll något med vilsen och att jag behövde hjälp. När han var klar efter någon minut så hänvisade han mig till kyrkan och sa att de hjälpte människor som hade det jobbigt. Sedan skakade vi hand och jag tror att jag fick ur mig ett "tack". Det var en väldigt udda morgon. Jag undrar om det var han som inte hade alla hästar i hagen eller om jag faktiskt ser så otroligt sliten ut? Hur fin orkar man vara klockan 08 på morgonen när man är ute och springer av lilltrollet liksom. Dags att boka in en dag på spa ;)
 
 
Mr. bus
 
Jag har nämnt det flera gånger här i bloggen men jag blir lika förvånad varje gång. Leo älskar verkligen att gå! Att åka vagn är inte alls lika kul enligt honom, även om jag tycker det ser otroligt skönt ut. Idag under vår morgonpromenad så gick han i 50 min i en bra takt. Han gick säkert 2-2,5 km. Jag trodde de allra flesta små föredrog att gå en liten stund för att sedan mysa i vagnen. Fel hade jag. Det är i allafall jättemysigt. Han går snällt på insidan av vagnen eller brevid mig på trotaren. Min duktiga lilla kille. 
 
Utöver att gå så har han börjat säga fler ord. Mamma, pappa, där, Eja (Meja), tittut, gogglegå (ut och gå) och städa. Det roligaste ordet måste vara städa. Undrar var han har fått det ifrån? Antingen så tycker han att jag borde städa oftare eller så tycker han att jag städar ofta? Ni som känner mig väl vet nog vad han syftar på. Han älskar verkligen dammsugaren i allafall!
 
Morgonstund.
 
 
Leker tittut.
Farsdag kom och passerade. Givetvis firades pappan här i huset. Nästa år hoppas jag att Leo kan måla en teckning åt honom men detta året tog jag saken i egna händer. Det blev ingen teckning men det blev en fin skjorta från Gant istället. Inte helt fel det heller. Efter vi hade firat Robin så åkte vi hem till min pappa en snabbis och sedan vidare till svärföräldrarna på middag.
 
Dagarna är annars rätt lugna (så lugna de kan vara med en mini huligan och en bebis). Vi passar på att umgås med vänner och vara ute så mycket som möjligt. Leo älskar att vara ute! Han skiner upp som en sol och springer och hämtar sina skor så fort man frågar om han vill gå ut. Jag funderar på om jag ska sätta honom i kö för ett "ur och skur" dagis istället för ett vanligt. Det låter otroligt hälsosamt, blött och kallt:)
 
Min vackra tjej.
 
På morgonpromenaden.
 
Meja myser med sin pappa.
 
Min stora kille.
 
 
 
Idag var det dags för 4 månaderskontroll för Meja. Jag lämnade Leo på Robins jobb (tydligen så var han matförgiftad och inte magsjuk enligt hans kollegor så jag fick gärna lämna honom där). Medan Leo röjde inne på BMW så blev lillskruttan vägd och mätt. Hela 64,5 cm och 6,7 kg. Min lilla heffaklump ;)
 
 
 
Alla familjers värsta mardröm skulle jag kunna tänka mig. Leo vaknade inatt av att han hade spytt ner sin säng. Det blev några omgångar till men jag spar på detaljerna för eran skull. Jag har precis lyckats få i honom vätskeersättning och han verkar redan piggare. Än så länge är det bara han som är dålig och jag hoppas vi andra slipper magsjuka. Nu låser vi in oss i några dagar. Hoppas ni andra mår bättre! 
 
 
 
Bilder från en skogspromenad häromdan.
I lördags innan dopet var det mesta kaos. Dopet var inte förrens 14 och eftersom att vi sällan går upp (mer eller mindre ofrivilligt) senare 6.20 så kände vi att vi hade gott om tid på oss att få allt i ordning. Meja som vanligtvis brukar sova hela förmiddagen, vägrade att sova. Trött var hon men hon vägrade att ligga ner. Det slutade med att vi fick turas om att gå runt att bära på henne medan vi försökte fixa i ordning i lokalen, som vi skulle ha dopfikat i efteråt. Konstigt att barnen vägrar att sova när man verkligen vill att de skall göra det. Det slår aldrig fel. Behöver man en utvilad bebis så får man sällan det.
 
Sedan fick vi reda på att hennes gudfar var magsjuk. Vi kom upp till kyrkan i sista minuten. Jag var helt knallröd i ansiktet och genomsvettig. Alla var redan där och väntade på oss. Vi försökte leta reda på prästen för att berätta att vi var en person kort, men fick då reda på att han var sen. Rätt komiskt att vi inte var de enda som var sena, men det känns ändå som att prästen borde ha koll på klockan. Trots att det var tre barn som skulle döpas samtidigt så gick cermonin smidigt, fast prästen inte ens kunde namnen på barnen. Meja sov igenom allting (då var det tydligen dags att sova) men vaknade och gallskrek när prästen väckte henne genom att hälla vatten på hennes huvud. 
 
Efter dopet gick vi ner till vår föreningslokal där vi bjöd på lunch och tårta. Jättemysigt att ha alla samlade samtidigt. Barnen lekte och sprang runt överallt. Meja fick otroligt fina paket! Bl.a ett guld halsband med ett hjärta, en liten servis, kläder, fina böcker, födelsedagståg, presentkort och nallar. Efter dopet var vi helt slut allihopa. Jag och barnen somnade tidigt medan Robin passade på att gå ut med några vänner. Det blev en mycket fin dag. Tack alla som var med och gjorde Mejas dopdag så speciell!